Recept_risotto_2

Rozemarijn-pompoen risotto

Terug

Ik heb dit recept nu een paar keer gemaakt, het gerecht heeft een mega comfort-food gehalte op koude regenachtige dagen. Als je net zoals ik van pompoen houdt, is dit de perfecte herfst maaltijd.

Wat heb je nodig:

  • 1 liter kokend water
  • 1 groente bouillon of paddenstoelen tablet
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 witte ui
  • 800 gram stukjes pompoen
  • 1 theelepel gedroogde rozemarijn
  • 300 gram risottorijst
  • 200 gram zongedroogde (cherry)tomaten

Het bereiden van dit recept kost even wat tijd, omdat risotto nou eenmaal wat meer tijd nodig heeft. Het voordeel van dit recept is wel dat je maar 1 pan nodig hebt!

Verhit de olijfolie in een grote pan. Snipper de ui en bak deze samen met de pompoen stukjes en de rozemarijn aan in de pan. Doe na 5 minuutjes de risottorijst in de pan erbij en bak dit tot de rijst glazig is. Het is niet erg als de pompoenstukjes nog een beetje hard zijn, deze worden vanzelf zachter.

Los ondertussen het bouillonblokje op in een maatbeker met een liter kokend water. Voeg een beetje bouillon toe aan de pan met risotto en roer dit tot het water is opgenomen. Doe dit beetje bij beetje tot het water op is en de rijst gaar is. Dit proces kan wel eventjes duren.

Snij ondertussen de gedroogde tomaten in stukjes, maar vang de olie op als je de tomaten laat uitlekken. Als je gebruik maakt van cherrytomaatjes kun je ze ook heel laten, deze zijn namelijk al wat kleiner. Zodra de rijst gaar is doe je de olie en tomaten bij de risotto en voilà! Eet smakelijk!